Μπέτυ Μπαζιάνα: Η ζωή της Πρώτης Κυρίας της Ελλάδας

5 Ιανουαρίου 2018

Όσο περισσότερο ψάχνει κανείς στο διαδίκτυο για πληροφορίες το βέβαιο είναι πως η Περιστέρα -Μπέτυ- Μπαζιάνα δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα να κάνουν οι σύζυγοι των πρωθυπουργών.

Αποφεύγει τις κοσμικές εμφανίσεις, σπανίως συνοδεύει τον πρωθυπουργό στα ταξίδια του στο εξωτερικό και μένει πιστή στο ίδιο στιλ από τότε που την πρωτοσυναντήσαμε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, όταν εκείνος κατέβαινε υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας το 2006 μέχρι και σήμερα, με ιδιαίτερη στιλιστική λεπτομέρεια σε πολλές εμφανίσεις της το βραχιολάκι στο πόδι.

Μπέτυ Μπαζιάνα: Το πριν και το μετά της Πρώτης Κυρίας μέσα από σπάνιες εμφανίσεις! http://dlvr.it/CDh1NQ

Δημοσιεύτηκε από Adiexodos. στις Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

«Πιστή Πηνελόπη», «ήρεμη δύναμη» και «πηγή έμπνευσης» είναι μερικούς από τους χαρακτηρισμούς που έχουν κατά καιρούς προσδώσει τα μέσα στη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όμως για τον χαρακτηρισμό «Πρώτη Κυρία» είναι κάθετη, όπως αναφέρει σε συνέντευξη της στο Documento:

“Ο τίτλος Πρώτη Κυρία είναι αμερικανιά. Δεν τον υιοθετώ. Είμαι σύντροφος ενός ανθρώπου που ανέλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα την ευθύνη της χώρας. Άλλωστε, ο Αλέξης δε συστήθηκε στους πολίτες της χώρας ζητώντας την ψήφο τους, λέγοντας: Να η γυναίκα μου, να η οικογένειά μου, να τα παιδιά μου!”.

Μπέτυ Μπαζιάνα: "Δεν δέχομαι τον τίτλο της πρώτης κυριάς αυτό είναι αμερικανιά" Μπέτυ ενώ η φωτογραφία είναι σοσιαλιστική εεεεεε

Δημοσιεύτηκε από Lampros Tsakiris στις Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Γεννημένη το 1974 στην Καρδίτσα, με καταγωγή από τους Σοφάδες. Μεγάλωσε στην Αθήνα, στη περιοχή των Εξαρχείων, σε μια έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια και κατά κάποιο τρόπο μυήθηκε σε πολιτικό επίπεδο από τον πατέρα της, ο οποίος ήταν παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και είχε βιώσει εξορίες και πάσης φύσεως διώξεις.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα από τα μαθητικά της κιόλας χρόνια πήρε το βάπτισμα του πυρός. Στην εφηβεία της, τον χειμώνα του 1990-91 πήρε μέρος στις μαζικές μαθητικές καταλήψεις ενάντια στο νόμο του τότε υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου. Η ίδια ισχυρίζεται ότι οι καταλήψεις έβαλαν τους τότε 16άρηδες στο πολιτικό παιχνίδι και αποτέλεσαν την πρόκληση της εποχής.

«Μας είχαν ταυτίσει με την γενιά της απάθειας, του χάους. Η δική μας απάντηση ήταν να θελήσουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να αναζητήσουμε ελευθερίες και να αυτοπροσδιοριστούμε, οι περισσότεροι από εμάς με επιχειρήματα και βάζοντας το μυαλό μας να δουλέψει» λέει και προσθέτει: «Η συμμετοχή στα κοινά μας έκανε πιο δημιουργικούς και εσωτερικά πιο όμορφους. Δεν υπήρχε προσδοκία εξουσίας».

Η μαχητικότητα της συνεχίστηκε και στα φοιτητικά χρόνια στη Πάτρα, όπου υπήρξε μια από τις δυναμικές φωνές της ΚΝΕ και δραστήρια στο φοιτητικό κίνημα. Εξίσου μαχητική ήταν και όταν πέρασε στο χώρου του Συνασπισμού, μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να ανέρχεται στο κόμμα. Κάπου εκεί, η μαχητική Μπέτυ έκανε ένα βήμα πίσω.

«o Τσίπρας BγάZει στo Kλαρi την γυvαiκα του!» Βασίλης Λεβέντης http://dlvr.it/Q904sW

Δημοσιεύτηκε από Gossip News στις Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Το 2003, η σιωπηλή και πάντα διακριτική Μπέτυ Μπαζιάνα, όπως την ξέρουμε σήμερα, ήρθε σε τεράστια ρήξη με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με τον επιβλέποντα καθηγητή της με αφορμή την διδακτορική της διατριβή με θέμα "Αρχιτεκτονικές Ελέγχου και Τεχνικές Μετάδοσης για τη Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Οπτικών WDM Δικτύων".

Είχε ξεκινήσει μεγάλο αγώνα, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη εναντίον του καθηγητή της, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της (σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ). Παρά την αδιαλλαξία του πανεπιστημίου απέναντί της και την υποστήριξη που προσέφερε στον καθηγητή, επέμεινε μέχρι που δικαιώθηκε στο δικαστήριο, σε μια πολυσυζητημένη υπόθεση, η οποία άνοιξε ένα ολόκληρο ζήτημα σχετικά με το πώς λειτουργούν κάποια πράγματα στα Πανεπιστήμια. Δικηγόρος της σε εκείνη την υπόθεση ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες της, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης -κάτι που ποτέ δεν δέχτηκε ο καθηγητής της. Η ιστορία -που εντάσσεται στο παρελθόν περασμένων δεκαετιών απλώς δείχνει ότι η ήσυχη και διακριτική Μπέτυ Μπαζιάνα δεν μένει απαθής όταν νιώθει ότι θίγεται το δίκιο της.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στη ζωή της από πολύ νωρίς, ήδη από τα μαθητικά τους χρόνια. Συμμαθητές στο 2ο Πειρματικό Γυμνάσιο Αθηνών, συνεχίζοντας μαζί και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, όπου πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο κίνημα μαθητικών καταλήψεων ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέλη της ΚΝΕ και του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου. Σε αυτό το σημείο, στα 17 τους χρόνια, ξεκίνησε η σχέση τους που οδήγησε σε μια κοινή πορεία και δυο γιούς.

ΙΔΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ! ΤΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ! Διαβαστε την Κυριακη!

Δημοσιεύτηκε από Beautiful People magazine στις Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Τα ενδιαφέροντα τους ήταν κοινά, όπως και ο ακαδημαϊκός του προσανατολισμός, καθώς και οι δύο προτίμησαν το Πολυτεχνείο. Εκείνη πέρασε στο Πολυτεχνείο στην Πάτρα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός τότε σπούδαζε στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Η Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν παρούσα σε όλη τη πορεία του σημερινού πρωθυπουργού. Παρούσα στο ξεκίνημα, παρούσα και σε όλη τη διάρκεια της πορείας -από τότε που ένας πρόεδρος 15μελούς έδινε συνεντεύξεις για το μαθητικό κίνημα, μέχρι που ανέλαβε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, παρέμεινε διακριτική φιγούρα δίπλα του μα άμεση επιρροή του.

Μπαζιάνα: Ο Τσίπρας δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα http://dlvr.it/Q8q7Wj

Δημοσιεύτηκε από Συμβαίνει τώρα στις Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Η Paris Match τη χαρακτήρισε "Κόκκινη Μπέτυ" και συνεχίζει γράφοντας χαρακτηριστικά πως "ήταν πάντα εκείνη που ήταν πιο αφοσιωμένη στον στόχο και των δυο".

Το φιλί της Αγάπης του Αλέξη Τσίπρα στην Μπέτυ Μπαζιάνα το βράδυ της Ανάστασης http://dlvr.it/NvMKy5

Δημοσιεύτηκε από Rodiaka NEA στις Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Οι δυο τους επέλεξαν να μην παντρευτούν, παρά να συνάψουν ένα Σύμφωνο Συμβίωσης. Έχουν 2 γιούς, τον Φοίβο - Παύλο και τον Ορφέα - Ερνέστο, όπου είναι, όπως είναι φυσικό, η μεγάλη της αδυναμία. τους διοργανώνει παραδοσιακά πάρτι γενεθλίων -με καραγκιόζη, τούρτα και τα κλασικά- τους πηγαίνει βόλτες και παίζει μαζί τους ως παραδοσιακή μαμά -ενίοτε τη βοηθά και η πεθερά της.

Όταν δεν είναι σπίτι με τα παιδιά, προτιμούν το σινεμά, το θέατρο ή ένα απλό δείπνο με φίλους. Αγαπά την ελληνική μουσική και τον Θάνο Μικρούτσικο.

Αλέξης Τσίπρας Το δείπνο με τη Μπέτυ Μπαζιάνα & ο διάλογος με πλανόδιο πωλητή http://www.yupiii.gr/newsroom/c79831/Alexhs_Tsipras-To_deipno_me_th_Mpety_Mpa.html

Δημοσιεύτηκε από Yupiii.gr στις Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Αγαπημένος προορισμός της οικογένειας για εξορμήσεις είναι η Αίγινα καθώς και το Ρέθυμνο..

Βόλτες στη θάλασσα με τη Μπέτυ Μπαζιάνα και τα παιδιά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας (φωτό) http://www.pronews.gr/portal/20170422/politics/kyvernisi/102208/voltes-sti-thalassa-me-ti-mpety-mpaziana-kai-ta-paidia-ekane-o

Δημοσιεύτηκε από ProNews.gr στις Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Εκεί είχε γίνει κι ένα περιστατικό που είχε γραφτεί παλιότερα στο «Έθνος», σύμφωνα με το οποίο διαπληκτίστηκε με φωτογράφο που προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφία αυτήν και τα παιδιά της, την ώρα που έκαναν μπάνιο. «Αυτό που κάνεις είναι βρώμικο» του είπε κι εκείνος σχολίασε ότι βρόμικη δουλειά είναι αυτή του σκουπιδιάρης «Ο σκουπιδιάρης κάνει έντιμη δουλειά» ήταν η απάντηση της σημερινής -κατά το κλισέ- «πρώτης κυρίας», η οποία δεν μιλάει συχνά -αλλά όταν το κάνει…

 

φωτογραφία: Youtube / Ο Πρωθυπουργός


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ