Ιταλία: Συνελήφθη ο δήμαρχος της Βενετίας μαζί με άλλους 35 για χρηματισμό

4 Ιουνίου 2014

Επιχείρηση-σκούπα κατά της διαφθοράς στην Ιταλία. Η οικονομική αστυνομία συνέλαβε τον δήμαρχο της Βενετίας Τζόρτζιο Ορσόνι μαζί με άλλα 34 άτομα με την κατηγορία του χρηματισμού. Παράλληλα, σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκεται ο πρώην περιφερειάρχης του Βένετο Τζιανκάρλο Γκαλάν.
Το σκάνδαλο που οδήγησε στις ομαδικές συλλήψεις σχετίζεται με το σύστημα πλωτών φραγμάτων της Βενετίας, που είναι γνωστό ως «Mòse». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαφθορά και υπεξαίρεση. Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai αναφέρουν ότι είχαν δημιουργηθεί ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί στον 'Αγιο Μαρίνο, από τους οποίους αποστέλλονταν χρήματα σε παράκτιους λογαριασμούς που φέρονται να ανήκαν σε μέρος των συλληφθέντων.

Τα έως τώρα εμβάσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να γίνει γνωστό, τώρα, με ποιο τρόπο οι συλληφθέντες παρενέβαιναν στα έργα για την δημιουργία των πλωτών φραγμάτων Mose, που αναμένεται να προστατέψουν την Βενετία ,αρχίζοντας από το 2016, απ' το γνωστό φαινόμενο της παλίρροιας . Στην έρευνα της εισαγγελίας της Βενετίας και της οικονομικής αστυνομίας ενέχονται, συνολικά, εκατό άτομα.

Tο σκάνδαλο της Βενετίας αγγίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού φάσματος της χώρας, καθώς τα πολιτικά πρόσωπα προέρχονται τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από την κεντροαριστερά. Ο δήμαρχος Τζόρτζιο Ορσόνι, για παράδειγμα, εξελέγη με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) , ενώ ο πρώην περιφερειάρχης Γκαλάν είχε διατελέσει και υπουργός πολιτισμού της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +56824+3163 - adTechUnit 9
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Carlos Ruiz Zafón
Η Σκέψη της ημέρας
Carlos Ruiz Zafón
Οι μηχανισμοί άμυνας και οι δικαιολογίες ενός καπνιστή
Δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να...
O φόβος για το μέλλον
Κανένας μας δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει...
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...