Τυρόπιτα με χαλλούμι και πράσα

14 Ιανουαρίου 2018

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτα
3 πράσα (το άσπρο µέρος τους), σε ροδέλες
1 κρεµµύδι σε φετάκια
250 γρ. τριµµένο χαλλούµι και λίγη φέτα
70 γρ. φρέσκο βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
½ κιλό γάλα
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Βήμα 1
Στρώνω τη σφολιάτα σε στρογγυλό ταψάκι (28εκ.) και την τρυπώ µε πιρούνι.

Βήμα 2
Το βάζω στο ψυγείο.

Ετοιµάζω τη γέµιση:
Βήμα 1
Σοτάρω στο µισό βούτυρο τα πράσα και το κρεµµύδι και τα αφήνω να κρυώσουν.

Βήμα 2
Προσθέτω το 1/3 από το τριµµένο χαλλούµι, λίγη φέτα και αλατοπίπερο.

Βήμα 3
Στρώνω τη γέµιση στο ταψάκι πάνω από τη σφολιάτα.

Βήμα 4
Ετοιµάζω την µπεσαµέλ:
Βήμα 1
Ζεσταίνω σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνω το αλεύρι σιγά-σιγά.

Βήμα 2
Προσθέτω το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς µέχρι να πήξει.

Βήμα 3
Τότε προσθέτω τα 2 αβγά χτυπηµένα, το υπόλοιπο χαλλούµι και αλατοπίπερο. Την απλώνω πάνω από τη γέµιση.

Βήμα 4
Την ψήνω στους 150-170C στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: xrysessyntages.gr

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ