Οι τρεις γλώσσες που πρέπει να μάθουν οπωσδήποτε τα παιδιά σας

12 Ιανουαρίου 2018

Παιδιά και ξένες γλώσσες! Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να μαθαίνουμε πολλές! 

Ποιες όμως είναι οι πιο χρήσιμες σήμερα; Και κυρίως σε ποιες γλώσσες πρέπει να... επενδύσουν οι νέοι γονείς για να δώσουν τα κατάλληλα εφόδια στο παιδί τους ώστε να γίνει πολίτης του κόσμου; 

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή, τείνει να είναι, φυσικά, τα αγγλικά και μετά τα ισπανικά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των χωρών που μιλούν τις συγκεκριμένες γλώσσες.

Ωστόσο πρόσφατες μελέτες ανατρέπουν τα σημερινά δεδομένα και φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τα γαλλικά που έχουν γνωρίσει μεγάλη παρακμή τα τελευταία χρόνια...

Πιο συγκεκριμένα, οι γλώσσες του μέλλοντος θα είναι τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα μανδαρινικά κινέζικα.

Το βρετανικό Κέντρο Ερευνών και Γνώμης για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Χίθροου, πραγματοποίησε έρευνα σε 2.001 γονείς παιδιών κάτω των 18 ετών και σε περισσότερους από 500 επιχειρηματίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις παραπάνω γλώσσες είναι αυτές που τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν προκειμένου να επωφεληθούν τα επόμενα χρόνια.

Τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών: 

Η καθηγήτρια εξελικτικής Γλωσσολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Αντονέλα Σόρας, ανέφερε πως η εκμάθηση γλωσσών έχει τεράστιο ώφελος για την ανάπτυξη των παιδιών και αποτελεί επένδυση για το μέλλον τους: τα παιδιά που εκτίθενται σε περισσότερες γλώσσες έχουν μεγαλύτερη συνείδηση διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών ανθρώπων και απόψεων, ενώ τείνουν να είναι καλύτερα από εκείνα που μιλάνε μόνο μία γλώσσα στην ταυτόχρονη εκτέλεση εργασιών και καλύτεροι αναγνώστες.

Mε πληροφορίες από news247.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ