Δυσκολεύομαι να κάνω φίλους. Τι να κάνω;

11 Ιανουαρίου 2018
0 20χρονος Φώτης, αναγνώστης του boro.gr, ρωτά

Είμαι τριτοετής φοιτητής στο πολυτεχνείο και δεν μπορώ να κάνω στενούς φίλους τόσο στη σχολή μου όσο και στον περίγυρό μου. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη

Το ερώτημα σου με τον τρόπο που είναι γραμμένο μου δίνει τη δυνατότητα να προτείνω κάποιες ερωτήσεις που θα μπορούσες να κάνεις στον εαυτό σου σαν προσωπική συνέντευξη ώστε να πάρεις κάποιες απαντήσεις αρχικά. Τί σημαίνει για εσένα κοντινότητα στις φιλικές σχέσεις, πώς εκφράζεται και πώς την ερμηνεύεις; Μήπως ο καθένας έχει δικά του μέτρα και σταθμά σχετικά με το τί σημαίνει κοντινότητα; Tί χαρακτήρα θεωρείς πως παρουσιάζεις στους γύρω σου; Ποια χαρακτηριστικά εσένα σε έλκουν σε έναν άνθρωπο για να τον έχεις φίλο, τα έχεις κάποια από αυτά; κλπ.

Παρατήρησε άλλες φιλίες γύρω σου και ρώτα κάποιους δικούς σου ανθρώπους που μπορεί να έχεις μια σχετική άνεση να σου πουν πώς σε βλέπουν στις διαπροσωπικές σου σχέσεις ή τί φαίνεται να εκφράζεις προς τους γύρω σου; Ελπίζω για ένα ξεκίνημα αυτή η προσωπική διερεύνηση να σου δώσει κάποιες απαντήσεις και μια σχετική ιδέα για το πώς θα μπορούσες να κινηθείς.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ