Φρατζολάκι Σοκολάτα - Μπανάνα

14 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα κέικ χωρίς ζάχαρη, γάλα ή βούτυρο. Έχει μόνο μέλι και ελάχιστο λαδάκι.

Υλικά

  1. 150 γρ. κουβερτούρα

  2. 1/4 φλ σπορέλαιο

  3. 3/4 φλ. μέλι

  4. 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες

  5. 2 αβγά

  6. χυμός μισού λεμονιού

  7. 1/2 κ.γ. κανέλα

  8. 1 1/2 φλ αλεύρι

  9. 1/2 φλ. αλεσμένες νιφάδες βρώμης

  10. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  11. 1/2 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ / φρατζόλες.

  2. Ανακατεύουμε με το μίξερ το μέλι και το λάδι. Λιώνουμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε μετά τα αβγά, το χυμό του λεμονιού και την κανέλα.

  3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης (τις έχουμε βάλει στο μπλέντερ και τις έχουμε κάνει σαν αλεύρι), το μπέικιν και το αλάτι.

  4. Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.

  5. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Παίρνουμε 1 φλυτζάνι από το μίγμα του κέικ και το ανακτατεύουμε με τη σοκολάτα και το αφηνουμε για τώρα στην άκρη.

  6. Βάζουμε το μισό από το άσπρο μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, μετά βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα και τέλος βάζουμε το υπόλοιπο άσπρο.

  7. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (τρυπάμε το κέικ με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι. Εάν βγει καθαρό, τότε το κέικ είναι έτοιμο). Το αφήνουμε να κρυώσει για 10', το βγάζουμε από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

 Πηγή: cookpad.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ