Τον έπιασα να μιλάει με άλλη σε πορνοσάιτ. Φταίω εγώ σε κάτι;

31 Δεκεμβρίου 2017
H 34χρονη Μυρτώ, αναγνώστρια του boro.gr, ρωτά

Σας απαντά η Σμαρούλα Κυριαζίδη, Σεξολόγος, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον έπιασα να μιλα σε site με πορνοπληρωμενο σεξ κλπ με κάποια απο αυτές. Μου είπε ότι έκανε γενικη κουβεντα, αλλά ζήτησε και να δει πως ειναι αυτή. Όταν τον ρωτησα, μου ειπε οτι το έκανε απλά για πλακα, να χαλαρώσει και τίποτα άλλο.
Επίσης, μου αποκάλυψε οτι στο παρελθόν έχει πληρώσει για σεξ.Η σχέση μας, προς το παρόν, ειναι απο αποσταση.
Πρέπει να ανησυχώ; Είναι κατι που δεν του καλυπτω εγω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατανοώ απόλυτα το πρωταρχικό σας σοκ όπως και την ανησυχία σας για το τί σημαίνει αυτό για τη σχέση σας.

Ωστόσο, η ειλικρίνεια που υπέδειξε ο σύντροφος σας ώστε να διευκρινίσει και να αποσαφηνίσει τί ακριβώς έκανε όπως και κάποιες προσωπικές πληροφορίες από το παρελθόν του, δείχνουν ότι σας εμπιστεύεται και κατά δεύτερον, ότι νιώθει τη σχέση σας ως μια σταθερή και ακλόνητη βάση, αφού έχει το κουράγιο να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες μαζί σας.

Αρχικά, χρειάζεται να σας πω ότι το πληρωμένο σεξ για έναν άντρα, (ειδικά την πρώτη φορά που επιλέγει να κάνει σεξ), είναι κάτι σύνηθες και πλέον έχει περαστεί ως σχεδόν φυσιολογικό και αναμενόμενο, αφού η επαφή με αυτό τον τρόπο είναι εύκολη, γρήγορη και χωρίς δεσμεύσεις. Επιπλέον, η χρήση ροζ τηλεφώνων είναι μια διαδικασία που το άτομο χρησιμοποιεί για να ψυχαγωγηθεί και να αποφορτίσει την ένταση και το άγχος του.  Είναι ισότιμη ενέργεια με τον αυνανισμό, μόνο που εκεί το άτομο χρησιμοποιεί κάποιο πορνογραφικό υλικό ή/και τη φαντασία του, ενώ η διαδικασία των ροζ τηλεφώνων εμπεριέχει ένα ζωντανό υποκείμενο στην άλλη μεριά της γραμμής.

Σε αυτό το σημείο να σας καθησυχάσω, ότι τις περισσότερες φορές τέτοιες συμπεριφορές μπορεί αν κινούνται στο πλαίσιο της επιπολαιότητας και της αγνής περιέργειας. Στους άντρες αρέσει το "παιχνίδι" και η "σεξουαλικοποίηση" είναι μέρος της καθημερινής τους ψυχαγωγίας. Όπου σεξουαλικοποίηση, μια συμπεριφορά που χρησιμοποιεί το σεξ για να καλύψει άλλες ψυχικές ανάγκες του ατόμου.
Φαίνεται πως στην εδώ περίπτωση ο συντροφός σας έχει μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία παρά για να κάνει σεξ ή να το «προχωρήσει» με αυτές τις γυναίκες.

Τα ερωτήματα που τίθενται εδώ για εσάς είναι δύο:

Πρώτον, ποιο το κίνητρο που κρύβεται πίσω από μια τέτοια συμπεριφορά και κατά δεύτερον τους κανόνες που έχετε θέσει ως ζευγάρι αναφορικά με το “τί είναι και τί όχι απιστία”.

Η αλήθεια είναι ότι μια σχέση από απόσταση (ανεξαρτήτως του επιπέδου κοντινότητας και επικοινωνίας του ζευγαριού), σαφώς εμπεριέχει τη φυσική απόσταση που δυσκολεύει τα πράγματα.
Η οικειότητα και η κοντινότητα είναι στοιχεία που δουλέυονται καθημερινά στο ζευγάρι, δει με την καθημερινή επαφή και τριβή.
Το γεγονός ότι έχετε απόσταση είναι από μόνο του μια συνθήκη δύσκολη.
Οποιαδήποτε συζήτηση είναι διαφορετική όταν το ζευγάρι την κάνει από κοντά και διαφορετική μέσω μηνυμάτων, τηλεφωνημάτων ή Skype, αφού είναι γεγονός ότι πάντα κάτι χάνεται από τη μη λεκτική επικοινωνία, σημαντικό ώστε να κατανοηθούν τα κίνητρα του άλλου.
Η απόσταση ευνοεί τη φανατασία και τη φαντασίωση, στην προκειμένη περίπτωση η φαντασίωση σας για το τί ακριβώς γίνεται ενέχει ένα ποσοστό ζήλειας και καχυποψίας για τα κινητρά του.

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε αλλά αντιθέτως να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση μαζί του για το τί ακριβώς ψάχνει να βρει μέσω αυτών των επαφών και επίσης να κάνετε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον εαυτό σας, αν όντως μια σχέση εξ αποστάσεως σας καλύπτει καθώς και γιατί το έχετε επιλέξει (κάτω από ποιες συνθήκες έχει προκύψει).

Σμαρούλα Κυριαζίδη

2107235590

info@smaroulakyriazidi.com


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ