Την έκτη πυρηνική δοκιμή της φαίνεται πως πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα

3 Σεπτεμβρίου 2017

Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών με μηδενικό κατέγραψε πριν από λίγο το γεωλογικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βόρεια Κορέα,  εγείροντας ανησυχίες πως η Πιονγκγιάνγκ προέβη στην έκτη πυρηνική δοκιμή της.

Νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Κίλτζου, όπου βρίσκεται πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων.

Η προεδρία της Νότιας Κορέας εκτίμησε ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να προχώρησε στην έκτη της πυρηνική δοκιμή και συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Βορρά είχε μεταδώσει ότι η Πιονγκγιάνγκ ανέπτυξε προηγμένη βόμβα υδρογόνου με «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ

Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν επιθεώρησε τη βόμβα, η οποία μπορεί φέρεται να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, η ισχύς της βόμβας υδρογόνου μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους, η πυροδότησή της μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η παραγωγή αυτού του θερμοπυρηνικού όπλου στη Βόρεια Κορέα, σημαίνει ότι η Πιονκγιάνκ είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει επιβεβαίωση της είδησης από ανεξάρτητη πηγή. Πάντως ειδικοί τονίζουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει εξελίξει το πυρηνικό της πρόγραμμα, αν και παραμένει ασαφές εάν μπορεί να προσαρμόσει πυρηνικά όπλα πάνω σε κάποιον βαλλιστικό πύραυλο.

Πηγή: skai.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ