Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Τράπεζα της Ελλάδος

19 Ιουλίου 2017

Αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν εισβολή το πρωί της Τετάρτης στην Τράπεζα της Ελλάδος, πετώντας φυλλάδια στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στην εισβολή συμμετείχαν μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας καθώς και της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε κείμενο ανάληψης ευθύνης του Ρουβίκωνα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σημειώνεται ότι «η ΤτΕ είναι ένα φρουραρχείο της ντόπιας και διεθνούς καπιταλιστικής τάξης και ως τέτοιο είναι εχθρικό έδαφος. Ένα ακόμα άβατο, πλάι στο άβατο της δημοκρατίας. Η καταπιεζόμενη και εκμεταλλευόμενη κοινωνία πρέπει να τα πατήσει αυτά τα άβατα ένα προς ένα και όλα μαζί».

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «Η ΤτΕ είναι μια ανώνυμη εταιρεία, με μετόχους, όπως κάθε καπιταλιστική επιχείρηση η οποία αποτελεί το απόλυτο άβατο. Το κράτος, η "εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση", η δημοκρατία έχει θεσμικά αποκλείσει τον εαυτό της από κάθε έλεγχο, από κάθε παρουσία, ακόμα και από κάθε κριτική στην ΤτΕ. Με δύο λόγια η κυβέρνηση έχει οικειοθελώς παραχωρήσει την κεντρική οικονομική εξουσία. Και μάλιστα την έχει παραχωρήσει σε μια ιδιωτική επιχείρηση της οποίας τους μετόχους και την λειτουργία δεν επιτρέπεται να γνωρίζει κανένας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον μεγάλο οικονομικό αδερφό που λειτουργεί στο απόλυτο σκοτάδι».

«Η ΤτΕ παραμένει το φρουραρχείο για την επιβολή της νέας φιλελεύθερης ατζέντας της Ε.Ε. και του φιλόδοξου Γερμανικού ιμπεριαλισμού. Η ΤτΕ είναι ο μπράβος των μνημονίων».

«Δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την βαθιά ειρωνεία που συνιστά η κοινά αποδεκτή ύπαρξη ενός τέτοιου άβατου για την ίδια την δημοκρατία, την αυτόβουλη παραχώρηση εξουσίας του κράτους στο κεφάλαιο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στο απυρόβλητο εξουσίες εντός ή εκτός κυβέρνησης ούτε να αγνοήσουμε ότι είμαστε υποκείμενοι σε ένα διεθνές πλέγμα ανταγωνισμών και κυριαρχίας», σημειώνει ο Ρουβίκωνας στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ