Ζητήθηκε η παραίτηση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ

28 Απριλίου 2016

«Πληροφορήθηκα όλη αυτή την διαδικασία, άκομψα βέβαια, από το Facebook του κύριου Πολάκη», είπε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την παραίτηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ζήτησε ο Παύλος Πολάκης.

 

Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Μega, είπε «Πιστεύω σήμερα ότι θα έχουν την καλοσύνη, επισήμως, να μας το κοινοποιήσουν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά, τελοσπάντων, είναι θέμα το οποίο αφορά τους υπουργούς. Εμείς δεν παραιτούμεθα, διότι η θέση αυτή, είναι τιμητική θέση», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Στη ζωή μας έχουμε μάθει ορισμένα πράγματα. Βασικά στοιχεία της δημοκρατίας. Να σεβόμαστε τους νόμους. Φανταστείτε εγώ με όλη μου τη σταδιοδρομία, την κοινοβουλευτική μου θητεία, και υφυπουργός που ήμουν επί τριάμισι έτη, να φθάσω να παρανομήσω επειδή θα ήθελε ο υπουργός», δήλωσε στο Mega, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του Παύλου Πολάκη να παραιτηθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Στη διαδικασία, ως ΚΕΕΛΠΝΟ, ήμασταν διεκπεραιωτές αυτής της υποθέσεως. Την έκανε το υπουργείο, πήρε τους φακέλους. Παράνομη πράξη. Θα απαντηθούν σε άλλες αίθουσες από τη στιγμή που έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά από τον Κεγκέρογλου, τον Λοβέρδο και την Χριστοφιλοπούλου και έχει γίνει ολόκληρη επίκαιρη επερώτηση", πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος. 

«Το να πάρουν τους φακέλους, να τους επεξεργαστεί το υπουργείο, έξω από το κανονιστικό πλαίσιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που σε εμάς έδωσε την αρμοδιότητα να κάνουμε την όλη αυτή επεξεργασία, αποτελεί μία παρανομία. Και ο πίνακας που αναρτήθηκε δεν τον επεξεργάστηκε η επιτροπή η οποία ήταν δια αποφάσεως του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά ήταν με εντολή του υπουργού», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε χθες, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και την επανατοποθέτηση από το υπουργείο νέων μελών.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός, μέσω της ανάρτησής του, προαναγγέλλει κάθαρση και αναδιοργάνωση του Οργανισμού.

«Να και τα νέα του ΚΕΕΛΠΝΟ που προανήγγειλα. Ζητάμε τις ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ των μελών του ΔΣ που ορίζονται από το Υπουργείο, για να προχωρήσουμε σε ορισμό νέων μελών και έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του», σημείωσε το κυβερνητικό στέλεχος.

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Συνεχίζεται το τραγικό σίριαλ με τον διορισμό ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάθε χρόνο με τις θέσεις αυτές άνοιγαν περισσότερα κρεβάτια για τους σοβαρά ασθενούντες συμπολίτες μας.

Μετά την τελευταία «ηρωική είσοδο» στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ του «πολλά βαρύ» κ. Πολάκη, σήμερα ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ζητούν την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ!

Θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους.

Ήδη πριν από την τελευταία εξέλιξη τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει Εισαγγελέας στη χώρα αυτή.

Aντί να μεριμνήσουν έγκαιρα, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως οι ΜΕΘ, όπως κάθε χρόνο και παρά την κρίση, κόπτονται μόνο για τους κομματικούς τους φίλους!!! Οι ασθενείς και οι οικογένειες τους είναι τα θύματα!

Τα θύματα μιας κυβέρνησης - τσίρκο όπου ο καθένας παρεμβαίνει και εκτελεί το δικό του νούμερο, με τον Πρωθυπουργό σε ρόλο σιωπηλού θεατή.

Να παραιτηθούν σήμερα κιόλας, μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό όπου μας οδηγούν!!!».

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του Mega, ένταση επικράτησε ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, όταν συζητούσαν για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και για τα προβλήματα στα νοσοκομεία.

Ο κ. Ζαχαριάδης, επεσήμανε ότι ο χώρος της υγείας στην Ελλάδα, είναι πολύπαθος και ότι τα προβλήματα στα νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει πριν από πολλά χρόνια.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, διέκοψε τον κ. Ζαχαριάδη και με έντονο ύφος είπε: «Ο κάθε υπουργός τραμπουκίζει; Κάνει ντου μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και παίρνει έγγραφα; Μπάτε σκύλοι αλέστε».

Εντωματαξύ, σε νέες δηλώσεις με τις οποίες ξεκαθάρισε προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ότι δεν παραιτείται, προχώρησε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος.

«Εγώ προσωπικά δηλώνω ότι δεν θα παραιτηθώ διότι αυτό αποτελεί ένα στοιχείο ηθικής τάξεως. Όλος ο διαγωνισμός έχει τα στοιχεία της ακυρότητας, δεν θέλω όμως εγώ να προκαταλάβω τη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Αυτός ο άκομψος, πιθανόν να είναι σύγχρονος, μοντέρνος τρόπος, που κάποιος απευθύνεται σε υφιστάμενους και σε όργανα τα οποία εποπτεύονται από το υπουργείο να παραιτηθούμε, τέλος πάντων εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, τονίζει σε δήλωσή του: «Ο κ. Πολάκης ξεκίνησε παίρνοντας σπίτι του, χωρίς να έχει οιαδήποτε αρμοδιότητα, τους προσωπικούς φακέλους των υποψηφίων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παραβίασε έτσι, εκτός όλων των άλλων, κάθε έννοια της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνέχισε φτιάχνοντας αυθαίρετα δική του λίστα προσλήψεων την οποία επιχείρησε να επιβάλει στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, θάβοντας την αξιοκρατία “τρία μέτρα κάτω από τη γη”. Τώρα, ο κ. Πολάκης ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή δεν δέχτηκε να συμπράξει στις μεθοδεύσεις του. Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Υπάρχει, υπουργός; Τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός;»

Ακολουθεί και η ανακοίνωση που έβγαλε για το θέμα το Ποτάμι.

«Ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα. Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ. Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ. Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του ‘60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός.»

Πηγή: enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ