Έκθεση Ελβετικής Τράπεζας: Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κρατά το 50% του παγκόσμιου πλούτου

14 Οκτωβρίου 2015

Η ανισορροπία στην κατανομή του παγκόσμιου πλούτου μεγαλώνει με το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού να κατέχει το 50% του πλούτου,την στιγμή που το φτωχότερο 50% του πληθυσμού έχει στην διάθεση του μόλις το 1% του αντίστοιχου πλούτου.

Η ανάπτυξη της μεσαίας τάξης έχει επιβραδυνθεί σε αντίθεση με την ανάπτυξη της ανώτερης τάξης που έχει επιταχυνθεί, σύμφωνα με έκθεση του Global Wealth Report που εξέδωσε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse bank.

Ο αριθμός των υπερπλουσίων δηλαδή όσοι κατέχουν περιουσία πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια μειώθηκε κατά 800 άτομα στα μέσα του 2014.

Υπάρχουν 123.000 άτομα που περιουσία τους ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια και τα μισά από αυτά μένουν στην Βόρεια Αμερική και το 25% στην Ευρώπη.

“Αυτή την χρονιά οι ΗΠΑ συνέχισαν να προσθέτουν στον παγκόσμιο πλούτο με εντυπωσιακό ρυθμό που επίσης καταγράφηκε και στην Κίνα” τονίζει η έκθεση.

Παρά την κρίση η Κίνα πρόσθεσε 1.5 τρισεκατομμύριο στον πλούτο της

Στην Κίνα υπάρχουν 9000 υπερπλούσιοι την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ αύξησαν τους υπερπλούσιους  τους κατά 3800 φτάνοντας στους 58.900...

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ